{{user.isim}} {{user.soyisim}}

Odamızdan Haberler

Odamızdan Haberler

Kısa Çalışma Ödeneği Bilgilendirme Mesajı

Kısa Çalışma Ödeneği

Kısa Çalışma Uygulaması 
 

Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere (Cumhurbaşkanı kararı ile 6 aya kadar uzatılabilir.) sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.


Kısa çalışma uygulaması bakımından “Genel Ekonomik” kriz 


Ulusal veya uluslararası ekonomide ortaya çıkan olayların, ülke ekonomisi ve dolayısıyla işyerini ciddi anlamda etkileyip sarstığı durumlardır.


Kısa çalışma uygulaması bakımından “Bölgesel Kriz” 


Ulusal veya uluslararası olaylardan dolayı belirli bir il veya bölgede faaliyette bulunan işyerlerinin ekonomik olarak ciddi şekilde etkilenip sarsıldığı durumlardır.


Kısa çalışma uygulaması bakımından “Sektörel Kriz”

 
Ulusal veya uluslararası ekonomide ortaya çıkan olaylardan doğrudan etkilenen sektörler ve bunlarla bağlantılı diğer sektörlerdeki işyerlerinin ciddi anlamda sarsıldığı durumlardır.


Kısa çalışma uygulaması bakımından “Zorlayıcı Sebepler”

 
İşverenin kendi sevk ve idaresinden kaynaklanmayan, önceden kestirilemeyen, bunun sonucu olarak bertaraf edilmesine imkân bulunmayan, geçici olarak çalışma süresinin azaltılması veya faaliyetin tamamen veya kısmen durdurulması ile sonuçlanan dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumları ya da deprem, yangın, su baskını, heyelan, salgın hastalık, seferberlik gibi durumlardır.

 

DETAYLI BİLGİ VE TALEP FORMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yaz


Benzer Odamızdan Haberler

Çayeli TSO 2016 Yılı E-Bülten Arşivi
Çayeli TSO Personeli iftar yemeğinde bir araya geldi
İnşaat Sektöründe Faaliyet Gösteren Üyelerimizin Sorunları ve Çözümleri İle İlgili İstişare Toplantısı Odamızda Gerçekleştirildi.
Rize Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Odamıza Ziyaret
Tokatta 16.cısı düzenlenen Uluslararası Eko Turizm Çalıştayında Best Ecological Entrepreneur Ödülü Sahiplerini Buldu
Çayeli TSO'dan Çayeli Belediye Başkanımız Sn. İsmail Hakkı ÇİFTÇİ'ye Hayırlı Olsun Ziyareti